Bemutatkozás

Cégünket 1994-ben 100%-os magántőkével alapítottuk. Az akkori létszám mindössze 10 fő volt. Kezdeti tevékenységünk törött, kopott gépalkatrészek speciális javítóhegesztésére, felújítására terjedt ki. 

Időközben a tevékenységi területünk jelentősen bővült, ma az ország egész területén és Németországban dolgozunk különböző gyárak, üzemek felújítási, nagyjavítási és építési munkáin. Jelenlegi programunkhoz éppúgy hozzátartozik a vegyipari technológiai szerelés, az acélszerkezet-gyártás, az oktatás, mint a kereskedelem, mely döntően a rozsdamentes csövekre, fittingekre, hegesztőanyagokra és a hegesztőgépekre terjed ki.

 

Gyártás

A termelési tevékenység során felmerült egy gyártóbázis létrehozásának igénye is, ezért 1997-ben kialakítottunk Miskolcon egy 600m2-es telephelyet.  Folyamatosan fejlesztjük a gépparkunkat. Célunk a helyszíni szerelésekhez stabil hátteret biztosítani.

2004 májusától az EU-csatlakozás adta lehetőségekkel élve Németországban kezdtük meg tevékenységünket, Wiesbadenben jegyeztetve be cégünk telephelyét.

Kereskedelem

2000 év januárjában nyitottuk meg telephelyünkön hegesztéstechnikai szaküzletünket, mely többek között a BÖHLER hegesztőanyagok területi képviseletét is ellátja. Termékeinket elérheti kényelmesen online, webshopunkból is.

www.hegesztohaz.hu

Emellett számos egyéb a fentiekhez kapcsolódó szolgáltatással állunk a megrendelőink rendelkezésére, úgymint hegesztőgépek javítása, felülvizsgálata és bérbeadása, illetve Linde műszaki gázok forgalmazása. Megújult árukészlettel és felújított üzlethelységgel várjuk vevőinket. Szaküzletünk a BÖHLER és a NOVOFIL területi képviseletét látja el Miskolcon és a régióban Főbb beszállítóink: BÖHLER, PANELECTRODE, COVERGUARD, ECE, METABO, WELD IMPEX, IWELD

Számos hegesztőgépet forgalmazunk a különböző igényeknek megfelelően. Árukészletünkön megtalálható CO2 hegesztő berendezés, AWI hegesztőgép és plazmasugaras berendezés is.

Természetesen a komplett hegesztőgépek és az elektródák, huzalok mellett a hegesztéssel kapcsolatos egyéb termékeket is forgalmazunk. Hegesztőgép alkatrészeketégőszárakattömlőkethegesztőpisztolyokat, gyökfaragó pisztolyokat, reduktorokatgázterelőketáramátadókat, és sok minden mást, ami hegesztéskor az ember kezébe akadhat (repedésvizsgáló spray, fröcskölésgátló folyadék, jelölőtoll, hőkréta, gyöklámpa, drótkefe, köszörűkorong, még sorolhatnánk…).

Elkerülhetetlen, hogy a hegesztéssel foglalkozó cégek, vállalatok kapcsolatba ne kerüljenek az ipari gázokkal. A Linde Gáz Magyarország Rt. lerakataként mi biztosítjuk a hegesztéskor leggyakrabban előforduló gázok (acetilén, oxigén, CO2, argon, corgon, egyebek) szállítását, valamint élelmiszeripari felhasználásra szén-dioxid gázokat.

A szaküzlet belekezdett egyéb ipari kéziszerszámok, berendezések forgalmazásába is, hogy a hegesztéssel kapcsolatos kiegészítő munkálatok elvégzéséhez is megfelelő hátteret és eszközbázist biztosítson. Ehhez a háttérhez mi a METABO kéziszerszámait ajánljuk. A leggyakoribb kéziszerszámok, amelyeket forgalmazunk: ütvefúró gépek, sarokcsiszoló gépek, akkus fúró-csavarozó gépek, kézi körfűrész, szúrófűrész, excenter csiszológép, stb.

A hegesztéssel szorosan összefüggő terület a munkavédelem. Az alapvető – hegesztéssel kapcsolatos – munkavédelmi eszközökön kívül a munkaruházat és védőfelszerelés széles skáláját találja meg nálunk: kabátok, mellények, munkaruhák, védőkesztyűk, védőbakancsok, védősisakok és pajzsok, beülőhevederek, stb.

Szervíz

Mivel elég nagy a hegesztőgép-parkunk, ezért kézenfekvő, hogy gépeinket saját magunk javítsuk. Ez a szolgáltatás már az Ön számára is hozzáférhető. Szervizünkben szinte minden típusú hegesztőgépet megjavítunk, hitelesítést, és felülvizsgálatokat is vállalunk.

 

Képzés

2003 évben az oktatási tevékenységünket akkreditáltattuk, kialakítottunk egy 8 hegesztőállásos iskolát, mely minősítővizsgák szervezésére is alkalmas. Folyamatosan zajlanak képzéseink, hegesztő szakmunkásképzés, SCC és VCA tréningek, és tűzvédelmi szakvizsga szervezés.

 Oktatásszervezés területén cégünk akkreditált képzőintézmény 2004-óta. Számos tanfolyamunk fut céges szervezés alatt a megyében, hegesztő szakmunkásokat képezve.

Cégünk helyet ad, más iskolák ipari tanulóinak gyakorlati helyeként. A fiatalok magas színvonalú körülmények között, tapasztalt mesteremberek segítségével tudják megtanulni a hegesztő, lakatos, villanyszerelő, csőszerelő és épületgépész technikus szakma legfontosabb alapelveit. A kiemelkedő teljesítményű fiatalokat cégünk később saját foglalkoztatás keretein belül is alkalmazza.

Munkavédelmi jellegű képzéseket is folytat cégünk. Belföldi munkavégzésre Tűzvédelmi szakvizsgát szoktunk szervezni és tartani tapasztalt, és felkészült szakoktatókkal. Külföldi munkavégzésez szükséges SCC és VCA kurzusokat is szervez cégünk, melyeket szintén szakemberek tartanak.

Gyakornoki program

 

 

 

Technikai adottságok:

 • 53 db hegesztőgép inverteres illetve hagyományos kivitelben  CO2 védőgázas, bevont elektródás és AWI hegesztési eljárásokhoz
 • szerelési eszközök
 • csővégesztergák
 • lángvágó szekátorok
 • ponthegesztőgépek
 • konténerek, helyszíni szerelésnél telepített bódék

Személyi adottságok:

 • szellemi létszám 11 fő
 • fizikai létszám. 21 fő csőszerelő, lakatos; 30 fő minősített hegesztő

 

Speciális berendezések:

 • 84 kW-os, 6 csatornás mobil varrathőkezelőgép
 • Trumpf TrumaCut E 1030 gyártmányú lemezolló
 • 1.5 tonnás forgódaru
 • DEMMELER 3D-s hegesztőasztalok
 • DURMA ADR típusú élhajlító gép

Gépjárműpark:

 • anyagellátást biztosító teherautó 4 db
 • mikrobusz 2 db
 • személyautók 1 db
 • villástargonca 1 db