Közel 40 éve dolgozom hegesztőként.

Vasúti járműszerelő végzettséggel kezdtem pályafutásomat, a Magyar Államvasutaktól kezdve több ipari cégen át a MÁV-TISZAVAS Miskolci járműjavítóig számos helyen dolgoztam. Hegesztőként hosszabb-rövidebb ideig több alkalommal dolgoztam Németországban, ipari területen, mellyel szaktudásomat bővíthettem. 

Az Intern Kft.-nél 2004 óta hegesztőként, majd 2008-tól hegesztő gyakorlati oktatóként is tevékenykedem.

Hegesztő gyakorlati oktatói végzettséget szereztem 2006-ban, Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő gyakorlati oktató I – II. (FGO I.) –(FGO II.)

Hivatásomnak érzem a hegesztés oktatását, egy újabb hegesztő generáció kinevelését, szívesen oktatok.

Korábban a Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő és Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő OKJ-s képzéseken oktattam több száz felnőttet, majd ezt követően minősített hegesztő képzésen is nálam készültek fel a minősítő vizsgára.

Közülük sokan dolgoznak jelenleg is a szakmában, Magyarországon, Németországban, Svájcban beosztottként, csoportvezetőként. Többen saját céget is alapítottak. Ez elismerés számunkra is, látni, milyen jól megállták a helyüket a szakmában. 

2015-ben a hegesztő mesterlevelet is megszereztem, folyamatosan képzem magam a hegesztő szakmában és oktatásban is továbbképzéseken.

Az oktatás mellett a napi fémszerkezet-gyártási munkákban is részt veszek, amivel folyamatosan frissen tartom szakmai tudásomat.

Számos helyen dolgoztam ipari környezetben Magyarországon és Németországban is az Intern Kft-től. Legutóbb 2022. októberében jöttem haza egy németországi munkáról.

2022-től a hegesztő oktatás mellett az Izometriás csőhálózat-szerelő képzés gyakorlati oktatásával is foglalkozom.

Szeretettel várok mindenkit a képzésekbe. 😊

FarkasBela

FARKAS BÉLA
gyakorlati oktató

Izometriás csőhálózat-szerelő

Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő

Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő